Rizoto so slaninou a šampiňónmi

Ovsené vločky zalejte vodou a nechajte pár minút napučať. Slaninu nakrájajte na kocky a nechajte na stredne rozpálenej panvici vypiecť, vložte nakrájanú cibuľu a opekajte do sklovita, pridajte vločky a dôkladne premiešajte. Nakoniec zjemnite trochou smotany a vmiešajte postrúhaný parmezán. K hotovému rizotu pridajte na olivovom oleji osmažené plátky šampiňónov a sparený čerstvý špenát.

Dochuťte soľou a čerstvo mletým korením.

Ingrediencie

  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 300 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • 100 g slaniny
  • 1 menšia cibuľa
  • 250 g šampiňónov
  • 200 g čerstvého špenátu

K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco: 

{{products: 78419}}