Zelerové placky
Vločky povarte v menšom množstve osolenej vody na hustú kašu. Osobitne duste mierne podliaty, hrubo nastrúhaný zeler, až sa šťava vypraží. Oboje jemne nasekajte alebo pomeľte, pridajte petržlenovú vňať, žĺtky, osoľte, okoreňte a vypracujte cesto. Ak je zmes riedka, zahustite trochou strúhanky. Vypracujte malé placičky, ktoré obaľte v rozšľahaných bielkoch, strúhanke, a prudko na oleji osmažte.
Ingrediencie
- 3 šálky jemných ovsených vločiek Emco
- 2 stredne veľké zelery
- 1 lyžica sekanej petrželky
- 3 vajcia
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- strúhanka
- olej na vyprážanie
K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco:
{{products: 78419}}